Kremet tomatsuppe med tortellini og salsiccia 

En rask og smakfull tomatsuppe med italiensk vri. Her får du en kremet base laget med grønnsaksrik tomatsuppe, fylt med fersk tortelloni, stekt salsiccia og toppet med parmesan og basilikum. Perfekt til travle hverdager.

Oversiktsbilde av vår kremet tomatsuppe med tortellini og salsiccia toppet med basilikum i en skål på dekket bord med brød, salt og olje

Tid: 20 min 

Nivå: Lett 

Porsjonstørrelse: 4-5 porsjoner


Tips:
Vil du ha vegetarisk eller vegansk versjon? Tomatsuppen er vegansk. Derfor kan du enkelt bytte ut salsicciaen med plantebaserte pølser, fløten med havrefløte eller havremelk og parmesan med vegansk ost for å få et vegansk måltid.

Tomatsuppe er en av de mest allsidige rettene du kan ha i kjøleskapet. Vår variant er laget av ekte grønnsaker – med squash, tomat og basilikum – og er fyldig, frisk og smaksrik. Den står godt alene, men fungerer også perfekt som base for nye smaker og andre raske middager.

Her får du oppskriften på en kremet hverdagsfavoritt med italiensk vri – tortellini, fløte og salsiccia tar deg rett til Italia, midt i uka.

Oppskriften


Tomatsuppe med pasta, italiensk pølse og fløte


Denne oppskriften er perfekt for en familie på 4-5 personer. Det er en god rett som også barna vil elske. Perfekt for travle hverdager når du vil servere noe som er både sunt og skikkelig godt.

Oversiktsbilde av ingrediensene i oppskriften, inkludert pasta, italiensk pølse, parmasan, salt og fløte


Ingredienser


Suppebase:

  • 1 pose Foodyflys tomatsuppe med squash og basilikum (2 kg)

  • 1 dl fløte (kan sløyfes)

Pasta:

  • 500 g tortelloni (gjerne tomat & mozarella) eller annen fersk pasta (som trottolepasta)


Kjøtt:

  • 400-500 g salsicciapølser (mild eller sterk etter smak)


Til servering:

  • Revet parmesan

  • Frisk basilikum

  • Focaccia eller godt landbrød

Slik gjør du

1. Stek salsicciaen

Skjær pølsene i små biter, og stek dem i en varm panne til de er gylne og gjennomstekte. Sett til side.

2. Varm opp suppen

Hell tomatsuppen i en gryte og varm opp på middels varme. La suppen putre i noen minutter.

Rør inn fløten hvis du ønsker en rundere og kremete smak.

Tomatsuppe i en gryte som putrer hvor fløte blir helt i

3. Kok pastaen

Tilsett tortelloni direkte i den varme suppen og la det småkoke til pastaen er al dente (ca. 3-5 minutter).

Varm brødet i ovnen.

Tortellini blir helt ned i tomatsuppen i gryta

4. Bland inn kjøttet

Ha den stekte salsicciaen tilbake i gryten og bland godt. Smak eventuelt til med salt og pepper.

5. Servering:

Riv over rikelig med parmesan og topp med frisk basilikum.

Server med varmt brød ved siden av.

Tomatsuppe i en bolle med basilkum

Fungerer godt som restemat:
Denne suppen holder seg fint i kjøleskap i 2–3 dager. Lag gjerne en stor porsjon – perfekt til lunsj dagen etter eller flere middager! Husk å sette restene raskt på kjøl, og varm opp før ny servering.

 

Flere måter å bruke tomatsuppen som base


Tomatsaus

Tomatsuppen er også en super base til pastasauser – prøv den med stekte grønnsaker eller kjøttboller en annen dag!

En suppe som alltid er klar når du trenger den


Foodyflys tomatsuppe med squash og basilikum er mer enn bare en suppe – den er en smart snarvei til gode middager, og en smakfull redning når tiden ikke strekker til.

Les mer om suppen og dens ingredienser her.

Legg en tomatsuppepose i handlekurven neste gang du ukes handler – den kan bli det trikset som gjør hverdagens matlaging både enklere og mye bedre.

Vil du ha mer inspirasjon? Utforsk flere oppskrifter og middagsideer her.




Forrige
Forrige

Klassikeren – tomatsuppe med kokt egg og rømme