Klassikeren – tomatsuppe med kokt egg og rømme

Tomatsuppe er en hverdagsfavoritt som kan varieres i det uendelige. Et simpelt, men godt triks er å tilsette kokt egg og litt rømme – enkelt, godt og klart på få minutter. Et perfekt måltid når tiden er knapp.

Et bilde av tomatsuppe i en hvit skål med et egg delt i to, stående på en serviett på et fjøl omgitt av brød, salt, krydder og frisk basilikum.

Klassiker for store og små: Denne tomatsuppen er en hverdagsfavoritt for mange, inkludert familier og mealpreppere som vil spise sunt på travle dager.

Tid: 15 min

Nivå: Lett 

Porsjonstørrelse: 4-5 porsjoner


Tips:
Suppen passer hele familien eller er perfekt som base til meal prep. Hell litt av suppen eller rester i en boks med lokk og sett i kjøleskapet – perfekt til kveldsmat eller lunsj neste dag. Holder seg 2–3 dager i kjøleskapet

Når tiden er knapp, er tomatsuppe en klassiker som både metter og varmer – for både store og små.

Denne varianten kommer ferdig i pose, men er laget fra bunnen av med ekte råvarer og norske grønnsaker. For ekstra fylde, legg til kokt egg og en skje rømme.

Middagen er klar på 15 minutter – sunn, smakfull og helt uten styr.

Oppskriften

Tomatsuppe med kokt egg og rømme


Denne oppskriften er perfekt for en familie på 4-5 personer. Det er en enkel rett som også barna vil elske. Perfekt for travle hverdager når du vil servere noe som er både sunt og skikkelig godt.

To egg på fjøl med en kniv.

Egg til tomatsuppen: Vi anbefaler minst ett egg per person.


Ingredienser


Suppebase:

  • 1 pose Foodyflys tomatsuppe med squash og basilikum (2 kg).


Egg:

  • Kok ønsket antall egg, gjerne ett egg til hver.



Til servering:

  • Litt rømme på toppen

  • Revet parmesan eller gulost

  • Focaccia eller godt landbrød


Close-up av tomatsuppe med to egg og rømme i bakgrunnen.

Enkel og rask middag: Sunt måltid på få minutter med egg og rømme.

Slik gjør du

1. Kok egg

Kok eggene i en gryte i 7-10 minutter eller bruk eggekoker. Kjøl ned, skrell og del eggene i to.


2. Varm opp suppen

Hell tomatsuppen i en gryte og varm opp på middels varme. La suppen putre i noen minutter. Dette gjøres samtidig med at eggene kokes.

Varm brødet i ovnen.


3. Servering

Ha i et par klatter med rømme. Del eggene i to, og riv over parmesan eller annen gulost.

Server det varme brødet ved siden av.

  • Tips: Denne tomatsuppen passer også veldig godt med kokt pasta eller makaroni, gjerne med revet ost på toppen som parmesan eller favorittgulosten. Du kan servere denne retten med fersk brød og godt smør til.

Tomatsuppe med et egg delt i to med 6 klatter rømme i en hvit skål på et fjøl på et bord med duk og servietter.

Klar til servering: Tomatsuppe med egg og seks klatter rømme.

 

Her er flere måter å bruke tomatsuppen på


Kremet tomatsuppe med tortellini og salsiccia

En rask og smakfull tomatsuppe med italiensk vri. Super godt og perfekt til travle hverdager.

Få oppskriften her.


Tomatsaus

Tomatsuppen er også en super base til pastasauser – prøv den med stekte grønnsaker eller kjøttboller en annen dag!



En suppe som alltid er klar når du trenger den

Tomatsuppe produkt i pose

Foodyfly tomatsuppe: Én pose klar på få minutter.

Tomatsuppe er en av de mest allsidige rettene du kan ha i kjøleskapet. Denne varianten fra Foodyfly er laget av ekte grønnsaker – med squash, tomat og basilikum – ferdiglaget, men laget fra bunnen av slik du ville gjort det.

En klassiker som gjør det enklere å lage hverdagens måltider både raskere, sunnere og mer smakfulle.

Få matglede i en pose og en middag på få minutter – legg tomatsuppen i handlekurven neste gang du ukeshandler, så har du en sikker vinner klar.

Vil du ha mer inspirasjon?
Utforsk flere oppskrifter og middagsideer her.



























Forrige
Forrige

Tomatsuppe med hjemmelagde krutonger, mozarella og basilikum

Neste
Neste

Kremet tomatsuppe med tortellini og salsiccia