Tomatsuppe med hjemmelagde krutonger, mozarella og basilikum

Tomatsuppe med hjemmelagde krutonger, mozarella og basilikum er en sikker vinner. Hjemmelagde krutonger smaker nydelig, og det er overraskende enkelt å lage dem selv. En god og rask middag i en travel hverdag.

Tomatsuppe med hjemmelaget krutonger toppet med basilikum i en hvit skål, satt på en grønn serviett på et bord med krutonger i fat og plante i bakgrunnen.

Tomatsuppe med hjemmelaget krutonger: En klassiker med det lille ekstra.

Tid: 20 min 

Nivå: Lett 

Porsjonstørrelse: 4-5 porsjoner


Tips:
Lag dobbel porsjon med krutonger. De holder seg i månedstid om de oppbevares i en ren, tett beholder. De passer godt til suppe og salater.

En klassisk og kremet tomatsuppe som er varm, smaksrik og ikke minst er knasende god.

Denne fyldige tomatsuppen kombineres med sprø, nystekte krutonger, myk mozzarella og basilikum som gir en frisk finish.

Oppskriften er enkel å følge og retten lett å lage, men med smaker som gir følelsen av en middag utenom det vanlige. Passer perfekt både på travle dager som hverdagsmat eller når du vil servere noe tradisjonelt med det lille ekstra, uten at det tar mer enn 20 minutter.

Oppskriften

Tomatsuppe med hjemmelagde krutonger, mozarella og basilikum

Denne oppskriften er perfekt for en familie på 4-5 personer. Det er en enkel rett som også barna vil elske. Perfekt for travle hverdager når du vil servere noe som er både sunt og skikkelig godt.

Close-up av tomatsuppe med hjemmelaget krutonger og mozarella og basilikum.

Tomatsuppe: Hjemmelaget krutonger, mozarella og basilikum setter prikken over i-et.

Ingredienser


Suppebase:

  • 1 pose Foodyflys tomatsuppe med squash og basilikum (2 kg)

Krutonger:

  • 2-3 skiver med landbrød (eller annet brød)

  • Salt, pepper

  • Olivenolje

  • Urter (for eksempel persille eller basilikum)

  • 1 fedd hvitløk



Mozarella:

  • 250 gram mozarella



Til servering:

  • Fersk basilikum

  • God extra virgin olivenolje

  • Focaccia eller godt landbrød

Slik gjør du

Hjemmetlaget krutonger på et fat

Hjemmelaget krutonger: Det er lettere å lage enn du kanskje tror.


1. Krutonger

  • Sett ovnen på 200 grader.

  • Skjær 2-3 skiver med landbrød (eller annet brød) i terninger.

  • Bland i litt olivenolje, en klype salt, hvitløk og urter som persille i en bolle.

  • Vend brødterningene i blandingen.

  • Spre terningene utover et stekebrett med bakepapir.

  • Stek i 10-15 minutter, avhengig av brødtype og hvor tørt brødet er.

Tomatsuppe med hjemmelaget krutonger med mozarella og basilikum som blir rørt sammen i en gryte.

God og varm tomatsuppe: Godt måltid på få minutter.


2. Varm opp suppen

  • Hell tomatsuppen i en gryte og varm opp på middels varme.

  • La suppen putre i noen minutter. Dette gjøres samtidig med at krutongene står i ovnen.

Mozarella på en tallerken

Håndrevet mozarella: Gjør tomatsuppen ekstra kremet.


3. Servering

  • Ta i hånddrevet mozarella og krutongene i suppegryta.

  • Dryss over fersk basilikum og gjerne litt god extra virgin olivenolje på toppen.

  • Server med ferskt landbrød eller focaccia ved siden av.

  • Fungerer godt som rester: Denne suppen fungerer godt som et måltid for mange eller for mealpreppere. Den holder seg fint i kjøleskapet i 2–3 dager. Lag gjerne en stor porsjon – perfekt til lunsj dagen etter eller flere middager! Husk å sette restene raskt på kjøl, og varm opp før ny servering.

Overbilde av tomatsuppe med mozarella, hjemmelaget krutonger og basilikum på et fjøl på et bord med olje, salt og servise.

Et sunt og godt måltid: Gjør denne klassikeren til noe ekstra på 20 min.

 

Her er flere måter å bruke tomatsuppen på


Kremet tomatsuppe med pasta og pølse toppet med basilkum i en skål på et tildekket bord, servert med brød på siden

Kremet tomatsuppe med tortellini og salsiccia

En rask og smakfull tomatsuppe med italiensk vri. Veldig godt og perfekt til travle hverdager.

Se oppskriften her.


Tomatsuppe i en skål med egg.

Tomatsuppe med kokt egg og rømme

Klassikeren som både metter og varmer – for både store og små.

Se oppskriften her.



Tomatsuppe  som blir brukt til å lage saus i en gryte, med fløte som helles ned i suppen

Tomatsaus

Tomatsuppen er også en super base til pastasauser. Lag din egen variant og prøv den med stekte grønnsaker eller kjøttboller en annen dag!



En suppe som alltid er klar når du trenger den

Med Foodyflys tomatsuppe får du en ferdiglaget base laget av ekte norske grønnsaker – squash, tomat og basilikum – som gir en frisk og fyldig smak. Når du topper den med hjemmelagde krutonger, myk mozzarella og fersk basilikum, får du et måltid som både ser og smaker som om det er laget fra bunnen av.

Enten du serverer den til familien på en travel hverdag, eller vil ha en rask rett med det lille ekstra til venner, er dette en sikker vinner. Med denne suppeposen har du alltid et godt måltid klart på under 20 minutter – med minimal innsats og maks smak.


Vil du ha mer inspirasjon? Utforsk flere oppskrifter og middagsideer her.

Forrige
Forrige

Kremet blomkålsuppe med bacon, pinjekjerner og persille

Neste
Neste

Klassikeren – tomatsuppe med kokt egg og rømme